Så blev omstarten med AlphaCE

I mitten på april köpte jag varumärket AlphaCE och delar av verksamheten från konkursförvaltaren. Jag grundade företaget 2012 och även om jag inte har varit vd hela tiden, så har mitt hjärta hela tiden brunnit för verksamheten. Att hjälpa dem som står långt från arbetsmarknaden till jobb är snarare en passion än ett jobb. Att ge företaget chansen till en omstart var därför självklart.

Nu har det gått cirka två månader. Och jag kan konstatera att det både varit enklare och svårare än jag trodde att göra omstarten. Vi började med 24 medarbetare den 7 april och nu har vi 45 anställda. Det innebär nästan 90 procents tillväxt på två månader.

Det finns en stor efterfrågan på våra tjänster. Och faktum är att jag tror den kommer öka. Inte minst kommer efterfrågan på våra rekryterings- och bemanningstjänster att öka, dvs de insatser där företagen väljer att betala för våra tjänster. Det finns nämligen allt fler företag som är beredda att betala för att kombinera samhällsnytta med affärsnytta.

För tillfället är Arbetsförmedlingen vår största betalande kund. Men jag är övertygad om att den tilltänkta AF-reformen i kombination med andra förändringar på arbetsmarknaden kommer att skapa helt nya förutsättningar… Gigg-ekonomin (där människor i allt större utsträckning jobbar i projekt) och digitaliseringen är fenomen som är här för att stanna. Jag tror också att pandemin och den ekonomiska utmaningen som det skapar för företagen kommer att påverka oss och våra företag under en mycket lång tid framöver.

Under mitt arbetsliv har jag hittills fått vara med om 90-talskrisen, IT-bubblan vid millenieskiftet, finanskrisen 2008 och flyktingvågen 2015. Nu ser jag fram emot att få se vändningen efter pandemin. Något säger mig att det kommer finnas gott om affärsmöjligheter för en arbetsmarknadsnörd som mig.

Vår resa med AlphaCE 2,0 har precis börjat!

Entreprenörspodden