Tillbaka i Afrika del 4 - Besök i Mombasa

Vårt sista stopp på vår Afrikaresa var till Diani Beach strax utanför Mombasa, Kenyas näst största stad.

Flygturen dit skedde med Mombasa Safari Air. Lite nervöst att sätta sig tillsammans med sina tre söner på ett väl använt inrikesplan med start och landing på ”landingstrips” på grus. Dessutom med tre stopp på resan och en hel del turbulens inkl en sovande flygvärdinna.

En lite udda upplevelse hann vi med innan vi lyfta från den lilla flygplatsen då en skolklass var på studiebesök och hela klassen blev så otroligt nyfikna på Kasper, Adam och Hugo. Den stora upplevelsen för dem vara att känna på grabbarnas hår. Allt till stora hejarop och skratt.

Vårt besök i Diani Beach hade huvudmålet att träffa artisten Ken Ring som bor i Kenya. Vi blev väl omhändertagna och fick uppleva de fantastiska stränderna och det vidsträckta Diani.

Hemma hos Ken har han byggt en supermodern inspelningsstudio. Kasper som är den som har lite talang att sjunga fick möjligheten att testa studion med goda råd av ett riktigt proffs. En Michel Jackson och en Bob Marley blev resultatet.

Under besöket pratade vi även om möjliga investeringar. Allt från att bli en del av en fotbollsakademi till att investera i mark. Vi får väl se om det blir något och i sånt fall vad det blir. Men oavsett så är det lätt att bli förälskad i Afrika, Kenya och ställen som Diani Beach.

 

 

Entreprenörspodden