Kategori: Okategoriserad Sida 1 av 5

Dragon Gate in action

Se filmen som visar vad vi gjort på Dragon Gate sedan vi tog över verksamheten i september 2018. Det har hänt massor, men framför allt börjar det hända saker nu. Sveriges galnaste projekt går in i nästa fas. Thomas SonessonEntreprenör som arbetar med styrelseuppdrag i ägarledda bolag, är delägare i ett 15-tal småbolag samt älskar att arbeta med Ung Företagsamhet och hur vi kan lära oss mer om Kina. Läs hela inlägget » “Dragon Gate in action”

Fredrik Berger intervjuas om eventstaden Uppsala

I en öppen hjärtlig och spännande intervju med Brink & Bergers VD Fredrik Annell Berger för vi höra Fredrik berätta om sitt företagande och annat spännande om Fredrik och Brink & Berger. Nu kör vi! intervju med Fredrik Annell Berger, VD och en av grundarna till eventföretaget Brink & Berger. Vi får veta mer om Brink & Berger, hur det är att jobba med event och olika artister och hur Fredrik och hans kompanjon André Brink byggt upp det snabbväxande Uppsala-företaget. Läs hela inlägget » “Fredrik Berger intervjuas om eventstaden Uppsala”

Lyssna på intervjun med Alan Dogan

Idag har vi intervjuat Alan C Dogan som driver Basilico, Amante, har engagemang i Dalkurd och skall bli mäklare. Lyssna på hans spännande resa som entreprenörer och fotbollsälskare. Nu kör vi veckans fredagsintervju med dig krögaren och entreprenören Alan Dogan.Posted by Entreprenörsstaden Uppsala on Friday, February 14, 2020 Thomas SonessonEntreprenör som arbetar med styrelseuppdrag i ägarledda bolag, är delägare i ett 15-tal småbolag samt älskar att arbeta med Ung Företagsamhet och hur vi kan lära oss mer om Kina. Läs hela inlägget » “Lyssna på intervjun med Alan Dogan”

En brutalt imponerande resa

Det här är en berättelse om hur fruktansvärt illa det kan gå, men att man fem i tolv lyckas ta tag i sitt liv och sen göra något riktigt bra. Det handlar om en person som under många år betytt väldigt mycket för mig. Han heter Per Nohr och var marknadschef under 11 år på Gallerix och tillika en god vän. Läs hela inlägget » “En brutalt imponerande resa”

Bodvár och Mr Rosé

Det kanske är en lite konstig titel på något som skall passa in under temat entreprenörskap, men det handlar om företagande i allra högsta grad. Under vår resa i Thailand hade vi några dagar i Bangkok. Vi anmälde oss till en rosévinsprovning på rooftopen “Spectrum” på Hyatt hotell. När vi kom upp på rooftopen mötte vi värden för eventet. Läs hela inlägget » “Bodvár och Mr Rosé”

Jag saknade killarna

Idag arrangerade Almi en lunch under temat “Better profitability with gender equality”. Ett ämne som diskuteras flitigt och med all rätt. Visst finns det positiva tecken. Ett är att andelen kvinnor i styrelser fortsätter öka (även om det anses gå för långsamt). I jämförelse med övriga Europa ligger vi och krigar högst upp. Detta trots att våra konkurrenter i toppen har lagstadgad kvotering. Läs hela inlägget » “Jag saknade killarna”

Optimering på gång

Ett av de mest spännande projekten som vi kom i kontakt genom Företagsänglarna var Optima Planta. Idag var det ett arbetspass hos Optima på SLU och deras Green Innovation Park. Green Innovation Park är en jättehäftig coworking ute på SLU. Ingen tvekan om att man jobbar med växter eller hur? Och så allt annat inom inom greentec såklart. Läs hela inlägget » “Optimering på gång”

Bygga bolag i Thailand

För 15 år sedan träffade jag den här killen. Det var 2004 i Khao Lak, Thailand. Vi hängde på deras Family Restaurant vid stranden i stort sett varje dag. Killen kallas Ching och var då 25 år. Några månader senare, i december 2004 förändrades Chings liv när tsunamin vällde in över Khao Lak. Av tio personer som arbetade på Family Restaurant överlevde bara två. Läs hela inlägget » “Bygga bolag i Thailand”

Vi är varken få eller små

Häromdagen, den 10 december på självaste Nobeldagen, kunde vi presentera 10 nya medlemmar i Nätverket 17. Det var den första i raden av många årliga galor och dagens till ära hade 100 gäster samlats för att hylla kvinnors entreprenörskap. Jag ska erkänna att jag blir lite “star-strucked” när jag träffar personer som Monica Lindstedt, grundare av Hemfrid och mamman till RUT-reformen, eller Kristina Lindhe, grundare och vd för Lexington. Läs hela inlägget » “Vi är varken få eller små”

Missade du våra live-sändningar?

Här på entreprenörsstadens websida ser du alla våra blogginlägg. Men det är inte det ända som sker i Entreprenörsstadens namn. Om du går till vår FB-sida ser du att vi sänt live varje fredag sedan i augusti. Vi har intervjuat entreprenörer och människor som på olika sätt bidrar till att Uppsalas entreprenörskap utvecklas. Vi fick även förmånen att stå på scenen under Anders Wall-föreläsningen och berätta om vårt lilla projekt. Läs hela inlägget » “Missade du våra live-sändningar?”

Sida 1 av 5

Producerad av digitalbyrån Salgado och Interactive Solutions.