Category: Okategoriserad Sida 1 av 12

Nominera till Årets Företag

I dessa tuffa tider då många företag lider och riskerar att försvinna är det ändå viktigare att lyfta fram och uppmärksamma alla duktiga entreprenörer. Även om uppmärksamheten inte betalar några räkningar kan en nominering ge lite extra kraft att ta sig genom dessa tuffa tider. Självklart stöder Entreprenörsstaden Företagarna i Uppsalas uppmaning att nominera företag och företagare i tävlingen “Årets Företagare”. Läs hela inlägget » “Nominera till Årets Företag”

Dags att lyfta entreprenörerna

I tider av social isolering, då många branscher och företag möter stentuffa utmaningar, behövs det människor som ser möjligheter när andra ser problem. Det behövs inspiratörer och vinnarskallar. Det behövs nyfikna personer som gillar förändring. Och det behövs människor som kan skapa handling när andra bara pratar… Kort och gott behövs det entreprenörer. I mitt nätverk finns det flera entreprenörer som redan skapat affärsidéer av de problem som dykt upp under 2020. Läs hela inlägget » “Dags att lyfta entreprenörerna”

Apati, krångel och inga besked

I våras var det chock när nedstängningar och restriktioner slog till. Det första permitteringsstödet kom snabbt och det hjälpte många att undvika konkurs. Jag tror många även hade hopp om en bra sommar och det fanns en känsla att det värsta var över. Men så kom dråpslagen på rad. Lokala restriktioner i Uppsala, alkoholförbud efter 22.00 och så max 8 personer i sällskap. Läs hela inlägget » “Apati, krångel och inga besked”

Att äga scenen (även digitalt)

Att bedriva en fysiskt mötesplats som Relation och samtidigt lyckas hantera situationen utan att man får träffas, är naturligtvis inte det lättaste. Men att utifrån detta ändå lyckas skapa kreativa och värdefulla möten är imponerande. Dessutom med föreläsare av allra högsta klass. Idag har vi fått lyssna och lära av David JP Phillips. Personen som blivit världskänd med sitt Tedtalk “How to avoid death by power point” och som dessutom gjort flera uppföljare. Läs hela inlägget » “Att äga scenen (även digitalt)”

Paus i fredagsintervjuerna

Efter att smittläget försämrats så har vi beslutat att ha några veckor utan intervjuer. Vi hoppas kunna vara tillbaka i början av december eller i värsta fall först efter julhelgerna. Thomas SonessonEntreprenör som arbetar med styrelseuppdrag i ägarledda bolag, är delägare i ett 15-tal småbolag samt älskar att arbeta med Ung Företagsamhet och hur vi kan lära oss mer om Kina. Läs hela inlägget » “Paus i fredagsintervjuerna”

Kajsa Bennbom Lindner i fredagsintervjun

På fredag får vi höra Kajsa Bennbom-Lindner i veckans fredagsintervju. En familjeföretagare med många järn i elden och en företagarprofil som betyder mycket för Uppsalas attraktivitet som besöksstad. Kl 16.00 på Entreprenörsstadens FB-sida eller när du vill i efterhand. Thomas SonessonEntreprenör som arbetar med styrelseuppdrag i ägarledda bolag, är delägare i ett 15-tal småbolag samt älskar att arbeta med Ung Företagsamhet och hur vi kan lära oss mer om Kina. Läs hela inlägget » “Kajsa Bennbom Lindner i fredagsintervjun”

Thinking days

För en tid sedan lyssnade jag på en dokumentär med Bill Gates. En av de saker jag blev inspirerad av var hans återkommande “Thinking weeks”. Han åkte till sitt hus i ödemarken och använde en vecka till reflektion, funderingar och bokläsning. Jag kunde tyvärr inte hitta någon hel vecka, i alla fall inte just nu. Men jag lyckades med några dagar. Läs hela inlägget » “Thinking days”

Framtidens entreprenörer

För drygt en vecka sedan deltog jag i ett digitalt samtal som arrangerades av UF Alumni, vilket är före detta elever som drivit UF-företag. När Ung företagsamhet härom dagen fyllde 40 år påmindes jag om det digitala samtalet och teamet jag mötte härom dagen. Jag får ofta frågan “Vad är entreprenörskap?” av journalister. Jag tycker att det är svårt att ge ett kort svar på den frågan. Läs hela inlägget » “Framtidens entreprenörer”

Entreprenör på Dragon Gate

Idag träffar vi Sara Donnerstål som driver den operativa verksamheten på Dragon Gate. Lyssna på hur Sara gick från att vara lärare till entreprenör på ett av Sveriges konstigaste ställen. https://fb.watch/1iBeJf_IlN Thomas SonessonEntreprenör som arbetar med styrelseuppdrag i ägarledda bolag, är delägare i ett 15-tal småbolag samt älskar att arbeta med Ung Företagsamhet och hur vi kan lära oss mer om Kina. Läs hela inlägget » “Entreprenör på Dragon Gate”

Sveriges viktigaste 40-åring

Idag fyller Sveriges viktigaste 40-åring år. Ja, alla fall är jag övertygad om att det är den 40-åring som skapar mest jobb, bidrar till vår välfärd och får unga människor att våga satsa och lära sig entreprenörskap. Under åren har jag haft ett 30-tal UF-Företag som jag varit rådgivare för. Ett rent nöje och en energikick som alla som har möjlighet skulle vara delaktiga i. Läs hela inlägget » “Sveriges viktigaste 40-åring”

Sida 1 av 12

Producerad av digitalbyrån Salgado och Interactive Solutions.