Category: Okategoriserad Sida 1 av 13

Vi pratar UF inför UF-mässan nästa vecka.

Idag kör vi till och med live från Ung Företagsamhets kontor. Lyssna på Saga Gustafsson och Axel Holmström om vad som händer kommande veckan och hur man arrangerar en mässa utan att få vara fysiskt på plats. Kl 16.00 på Entreprenörsstadens Facebook-sida. UF-bloggen Läs hela inlägget » “Vi pratar UF inför UF-mässan nästa vecka.”

Ecoswitch UF satsar på återvunnet

EcoSwitch UF ”Stilrena tygkassar gjorda av återvunna pet flaskor som ser till att den plast som redan förbrukats återanvänds ” Organisationen som ligger bakom EcoSwitch UF bildades redan innan UF-året då vi förstod att vi skulle komplettera varandra bra med våra olika styrkor och egenskaper. Vi är 5 medlemmar som alla har samma värderingar och visioner vilket gör att vi på ett bra sätt kan arbeta tillsammans efter en gemensam strategi mot samma mål. Läs hela inlägget » “Ecoswitch UF satsar på återvunnet”

Botten nådd för hur Regeringen hanterar småföretagen?

Idag skriver entreprenören och krögaren Cemil Alparslan på FB hur han och många andra småföretagare blir behandlade av regeringen och den hopplöshet han känner och hur orättvist besluten slår. Tack Cemil för dina ord. Jag vet att många delar situationen med dig. Cemils inlägg: Här kommer lite känslor som titt som tätt bubblar. Jag tycker att det är orättvist hur man ser på och behandlar företag i Sverige idag. Läs hela inlägget » “Botten nådd för hur Regeringen hanterar småföretagen?”

Döda inte stadskärnorna

Vi smyger igång fredagsintervjuerna igen. Vi startar med att träffa Lisa Thörn, VD på Uppsala City och prata om uteblivna stöd och stadskärnor som riskerar att bli spökstäder. Lisa pratar om butiker och restauranger som väntat i månader på besked samtidigt som försäljningen uteblir och kostnaderna finns kvar. Har vi tid att vänta på utlovade stöd och var är Ibrahim Baylan som ansvarar för näringslivsfrågor. Läs hela inlägget » “Döda inte stadskärnorna”

Ska stadskärnorna överleva?

Efter veckans live-sändning med Lotta da Silva på Salgado fortsätter vi med ett i allra högsta grad aktuellt ämne. Vi intervjuar Uppsala Citys VD Lisa Thörn om det akuta läget för stadskärnan och det brev som Uppsala city skickat till regeringen. Tillsammans med 28 andra stadskärnor går man samman och beskriver den akuta situationen och konsekvenserna av senfärdigheten i utbetalningen av stöden. Läs hela inlägget » “Ska stadskärnorna överleva?”

Salgado lär oss Clubhouse

I veckan har Maria och Thomas gått på “kurs” hos Lotta Da Silva på Kommunikationsbyrån Salgado. Hur det gick och lite tips om Clubhouse får du om du tittar på filmen från vår live-sändning. https://www.facebook.com/entreprenorsstaden/videos/414723516257320 Thomas SonessonEntreprenör som arbetar med styrelseuppdrag i ägarledda bolag, är delägare i ett 15-tal småbolag samt älskar att arbeta med Ung Företagsamhet och hur vi kan lära oss mer om Kina. Läs hela inlägget » “Salgado lär oss Clubhouse”

Uppsalas bästa top floor

Här högst upp på nya Studenternas hittar vi ett av Uppsalas mest spännande kontor. Eller kontor är fel ord. Coworking är ju det rätta ordet. Bakom denna satsning hittar vi Magnus och Helena Axelid tillsammans med Therese Sörensson som driver Mötesplats Relation. Jag och Maria fick vi en rundvandring i Relations superhäftiga lokaler och även se Magnus fixa kaffe i köket. Läs hela inlägget » “Uppsalas bästa top floor”

Premiär för UF-bloggen – LikaOlika UF först ut.

Wilma Lindquist, Tua Bergman, Ronja Cardoso och Ida Hammarling Från denna vecka börjar vi aktivera det vi kalla UF-bloggen i Entreprenörsstaden Uppsala. Som ni säkert redan vet ligger UF oss varm om hjärtat och det är en plantskola för framtidens entreprenörer. Här på våran sajt kommer vi att lyfta fram olika UF-företag löpande. Dels med en bild på de som driver UF-företaget, dels deras egen beskrivning om vad de gör och så en film om deras projekt. Läs hela inlägget » “Premiär för UF-bloggen – LikaOlika UF först ut.”

Hjälp till att hitta entreprenörer

BreakIt.se har en aktivitet där man söker entreprenörer utanför Stockholm som riskkapitalet missar. Det finns med all säkerhet ett antal dolda pärlor även i Uppsala med omnejd. Om du vet någon som du tycker passar in så kontakta Breakit.se och anmäl dig på https://www.shiftcapital.se/ Hem Följ även Breakit.se som följer projektet med intressanta artiklar. https://www.breakit.se/artikel/27791/hjalp-oss-hitta-landsortens-och-ortens-basta-entreprenorer-vi-har-bara-27-dagar-pa-oss Thomas SonessonEntreprenör som arbetar med styrelseuppdrag i ägarledda bolag, är delägare i ett 15-tal småbolag samt älskar att arbeta med Ung Företagsamhet och hur vi kan lära oss mer om Kina. Läs hela inlägget » “Hjälp till att hitta entreprenörer”

Var hittar man riskkapital utanför Stureplan?

Nyhetssajten breakit som har huvudfokus på det nya näringslivet genomför en granskning om var riskkapitalet hamnar någonstans. Det finns en stor andel som hamnar vid Stureplan, men varför blir det så och hur svårt är det egentligen att få tag i riskkapital. Mycket intressant att följa detta med start på Breakit.se idag. Vi på Entreprenörsstaden Uppsala är verkligen intresserade av detta och kanske vara med och bidra till en förändring. Läs hela inlägget » “Var hittar man riskkapital utanför Stureplan?”

Sida 1 av 13

Producerad av digitalbyrån Salgado och Interactive Solutions.