Kategori: Okategoriserad Sida 1 av 19

Belöning som ger extra energi

Helt plötsligt kommer ett meddelande från Pond Design, byrån som hjälpt oss på Optima Planta ta fram varumärkesplattformen: “Vi har vunnit guld i en av världens största tävlingar i förpackningsdesign – Dieline”. För oss som arbetat med att ta fram designen känns det verkligen som en häftig bonus. Att arbeta med att etablera ett nytt koncept på marknaden med ett nytt sätt att kommunicera är en utmaning. Läs hela inlägget » “Belöning som ger extra energi”

En orsak till svårigheter att hitta arbetskraft

I en artikel i UNT för någon vecka sedan kunde man läsa om svårigheterna att rekrytera. Det finns naturligtvis många olika orsaker där en är att de som är arbetslösa inte matchar eller matchas med de jobb som utannonseras. Ett ansvar som till stor del ligger på Arbetsförmedlingen och där förtroendet är väldigt lågt hos företagare. Läs hela inlägget » “En orsak till svårigheter att hitta arbetskraft”

Att lämna ett uppdrag

För bra precis sex år sedan startades Swedish Tonic. Några studenter hade spånat lite på ett nytt tonic-recept som dom kokade i köket på Västgöta Nation. De tyckte det hade fått fram något bra och pitchade för oss i Företagsänglarnas tävling. Vi blev helt begeistrade på de tre grabbarnas presentation. Inte så mycket för tonicen, utan för deras driv, energi och engagemang. Läs hela inlägget » “Att lämna ett uppdrag”

Dags att reformera styrelsearbetet?

Styrelseakademien och PWC arrangerade ett lunchseminarium idag på temat “Styrelsearbete i kommunala bolag”. Jag, Mats Dafnäs (L) och Fredrik Ahlstedt (M) var inbjudna som panelen – troligen utifrån att vi också har erfarenhet från kombinationen näringsliv och politik. PWC hade genomfört en enkät bland styrelseledamöter i kommunala bolag. Resultaten var föga förvånande. De flesta anser att de själva gör ett väldigt bra jobb. Läs hela inlägget » “Dags att reformera styrelsearbetet?”

När slutar erfarenhet vara en tillgång?

Ett intressant ämne är när man talar om erfarenhet. Ofta är erfarenhet något som enbart betraktas som en tillgång, men är det verkligen så? Jag kan utifrån egen upplevelse konstatera att erfarenhet bara är en tillgång om man kan koppla den till nuläge och framtid. Annars är det risken att man upplevs som mossig och hamnar i “det var bättre förr”-facket. Läs hela inlägget » “När slutar erfarenhet vara en tillgång?”

Kolla in vårt specialprogram 0m bostadsmarknaden i Uppsala

Idag släpper vi sista avsnittet av Entreprenörsstaden Special. Ett samarbete med Uppsala kommun. Denna gång lägger vi fokus på bostadsmarknaden i Uppsala. Dels från mäklarhåll där vi får lyssna på Ulrika Lööf, VD på Riksmäklaren och Andreas Lindqvist, VD på Svensk Fastighetsförmedling som beskriver deras syn på vad som de tror händer på marknaden nu och framöver. Läs hela inlägget » “Kolla in vårt specialprogram 0m bostadsmarknaden i Uppsala”

Vi kollar in bostadsmarknaden

I det kommande avsnittet av Entreprenörsstaden Special tar vi tempen på Uppsalas bostadsmarknad. Denna gång har vi fått med oss (fr höger) Gorgen Abrami, bostadsbyggare från Rosendal Fastigheter, Ulrika Lööf, VD och mäklare på Riksmäklaren, Andreas Lindqvist, VD och mäklare på Svensk Fastighetsförmedling och Christian Blomberg, Stadsbyggnadsdirektör på Uppsala Kommun. Med detta startfält så kan vi lova ett spännande program om Uppsalas bostadsmarknad, räntepåverkan, bostadsbyggande och mycket annat. Läs hela inlägget » “Vi kollar in bostadsmarknaden”

Lystring alla som gillar UF!

Nu har vi släppt ännu ett avsnitt av Entreprenörsstaden Special i samarbete med Uppsala Kommun. Denna gång har vi fått frossa oss i vårt absoluta favoritämne – Ung Företagsamhet. Tidigare har vi ju intervjuat UF-elever och lyssna på alla deras spännande erfarenheter. Denna gång är det konkreta exempel där UF betytt skillnad och där vi intervjuar fd UF:are som nu driver företag på riktigt. Läs hela inlägget » “Lystring alla som gillar UF!”

En person utöver det vanliga lämnar

Idag var det en dag fylld av många känslofyllda tacktal då en av Uppsalas mest värdefulla personer lämnar sin post och går i pension. Personen i fråga är Margaretha Svensson-Paras och har haft rollen som direktor för Uppsala Stadsmission. Under mina år som aktiv i Uppsalas Stadsmission har jag haft förmånen att arbeta nära Margaretha och sett hur hennes arbete givit de mest utsatta i Uppsala möjligheter till ett bättre liv. Läs hela inlägget » “En person utöver det vanliga lämnar”

Effekter av Ung Företagsamhet

Fr v: Gustav Nordlindh, Sofi Lahyani, Thomas Sonesson, Stina Pettersson, Hannah Sherman och Maria Mattson Mähl. Nu är det dags för ett nytt avsnitt i Entreprenörsstaden Special i samarbete med Uppsala Kommun. Denna gång har vi ett väldigt spännande avsnitt och i allra högsta grad aktuellt. Nämligen Ung Företagsamhet och vad det betyder både för individen och för samhället i stort. Läs hela inlägget » “Effekter av Ung Företagsamhet”

Sida 1 av 19

Producerad av digitalbyrån Salgado och Interactive Solutions.