Kategori: Okategoriserad Sida 1 av 10

Obalansen i LAS

Utmaningen med att göra nödvändiga förändringar i LAS har redan blivit en het debatt. Men troligen viktigare än någonsin. De flesta är nog övertygade om att nystarten för Sverige är helt beroende av småföretagare och entreprenörskap. I det perspektivet kommer en förändring av LAS att vara väldigt viktig. Debatten är het och det klart att ingen vill släppa ifrån sig makt man tillskansat sig. Läs hela inlägget » “Obalansen i LAS”

Borteffektiviserad av pandemin

En effekt som kanske inte var den första som man tänkte på när man helt plötsligt skulle sköta verksamheten med många korttidspermitterade, var hur man skulle organisera sig. Efter den första stökiga tiden har de flesta verksamheter landat i den nya situationen. Mars var närmast chock, april enormt stor oro men i maj började många bolag känna att det bottnade. Läs hela inlägget » “Borteffektiviserad av pandemin”

Längta tillbaka till jobbet

I förra bloggen skrev jag om hur användandet av de digitala mötena exploderat under coronan. Digitala möten är ju till viss del kopplade till att man jobbar hemma, men i minst lika stor omfattning att man inte skall träffas pga smittorisken. Men hur är det egentligen att jobba hemifrån? Jag upplever att många i början gillade friheten av att jobba hemma. Läs hela inlägget » “Längta tillbaka till jobbet”

Digitala möten

En av de största förändringarna under coronan är definitivt att arbeta hemifrån. Där är digitala möten en viktig del. Många har lärt sig Zoom, Teams eller Hangout. Man lär sig att lägga upp ett dokument så alla kan se det, lära sig ”mjuta” och slå på micken när man skall prata. Det är en liten tröskel, men nu har många passerat den och det funkar ju riktigt bra. Läs hela inlägget » “Digitala möten”

Sommarkrönika från Almi Uppsala.

Vi har haft en ofattbart tuff vår som dominerats helt av pandemin. Läs Almi Uppsalas VD Bengt-Åke Ljudéns välskrivna och kloka sommarkrönika som vi gärna delar här på Entreprenörsstaden. ”Any day above ground is a good day” är ett citat från diverse skådisar, poeter och sångförfattare genom åren, oklart vem som började med det. Det var också ett uttryck som cirkulerade på kontoret under den mest akuta perioden (mitt mars till mitten av maj) av Coronakrisen hos oss på Almi Uppsala. Läs hela inlägget » “Sommarkrönika från Almi Uppsala.”

Nyfiken på Kina och entreprenörskap?

Dagens gästblogg kommer från Victor Öman och Henrik Bodén som engagerar sig i entreprenöriella relationer mellan Norden och Kina genom Nordic China Startup Forum. Nordic-China Startup Forum (NCSF) startades som en gasque av Uppsala studenter 2016. Idag är det Europas (kanske världens) största Europeisk-Kinesiska samverkansplattform för tech och startup communities. En community driven organisation med lokal närvaro i 16 städer i samtliga Nordiska länder och över hela Kina. Läs hela inlägget » “Nyfiken på Kina och entreprenörskap?”

Säsongsavslutning med Triller

Då har vi genomfört vårt första år i Entreprenörsstaden Uppsala. Tack alla som gjort detta till en så galen succé. Imorgon kommer Maria att göra en reflektion över vårt år, så det får ni vänta på. Istället skall ni klicka på länken nedan och lyssna på intervjun med Lotta Triller. Ett av Uppsalas mest välkända familjeföretag och grundaren Lotta Triller berättar om företaget, familjen och vad som kommer att hända på nya restaurangen på Studan som öppnar 10 juli. Läs hela inlägget » “Säsongsavslutning med Triller”

Inspel till omstartskommissionen

Även om vi är mitt i krisen är det viktigt att vi även har blicken på framtiden. Idag har Handelskammaren haft en videokonferens för att lyssna på olika företrädare i samhället. Jag tycker initiativet är jättebra, men om jag skall få vara lite kritisk så finns det inga entreprenörer i den elva personer starka kommissionen. Förvisso gör man aktiviteter som den idag, då entreprenörer får vara delaktiga. Läs hela inlägget » “Inspel till omstartskommissionen”

Stargrind: Uppsalas nästa generation tech-entreprenörer & digitala talanger

Tillsammans med Uppsala kommun och en rad innovations- och talanghubbar, så drar det nya lokala tech-entreprenörsprogrammet Stargrind igång nu till hösten 2020 i Uppsala. Programmet pågår 17 aug – 25 jan och består av efter-arbetstid- och veckovis arrangerade föreläsningar, workshops och besök runtomkring i Uppsala. Programmet är kostnadsfritt och vem som helst mellan 18-32 år kan söka. Läs hela inlägget » “Stargrind: Uppsalas nästa generation tech-entreprenörer & digitala talanger”

Svårt är roligt, enkelt är tråkigt

Olle Larsson är mannen bakom Sisyfos-gruppen. Företagaren som ser illa hanterade fastighetsprojekt som möjligheter och som vill återskapa det som förlorat i värde. Något som förklarar Sisyfos devis – Svårt är roligt, enkelt är tråkigt. Lyssna på en spännande och engagerande intervju om entreprenörskap, skolan och att alla behövs. Efter dagens intervju fick vi en rundvandring i det spännande projektet i Knivsta som går under namnet Walloxen. Läs hela inlägget » “Svårt är roligt, enkelt är tråkigt”

Sida 1 av 10

Producerad av digitalbyrån Salgado och Interactive Solutions.