Kategori: Okategoriserad Sida 1 av 4

Är det en elefant i porslinsfabriken

Det finns entreprenörer och så finns det ENTREPRENÖRER. En av de som sticker ut lite extra är min gode vän Olle Larsson som driver Sisyfos. Vi lärde känna varandra när han förvandlade Wenngarn från en kriminell bakgård till en succé. Sen blev vi kollegor när vi satsade på Dragon Gate. Idag var jag först och hälsade på Olle på hans projekt Margarethaskolan i Knivsta, innan vi tillsammans åkte till Olles senaste projekt. Läs hela inlägget » “Är det en elefant i porslinsfabriken”

Grattis Arbetsförmedlingen

Vid lunchtid höll arbetsmarknadsminister Eva Nordmark en presskonferens och då presenterades en ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Det blev en välkänd person i branschen, vilket jag tror är bra. Jag har haft anledning att följa Maria Mindhammar på nära håll sedan hon tillträdde som överdirektör för cirka två år sedan. Vi har setts på officiella scener i Almedalen och vi har diskuterat saker i mer slutna sällskap. Läs hela inlägget » “Grattis Arbetsförmedlingen”

82% av företagsledarna är män

Företagarna har analyserat data från 284 996 aktiebolag med minst 500 000 kronor i omsättning för att ta reda könsfördelningen bland Sveriges företagsledare. Resultatet är bedrövliga! Endast 18 procent av företagsledarna är kvinnor! För mig som följt utvecklingen av kvinnors entreprenörskap i över 20 år är detta föga förvånande. Vi har sett en tydlig negativ trend de senaste 5-6 åren. Läs hela inlägget » “82% av företagsledarna är män”

Inte bara “Vatten”

Idag har jag haft ännu en dag med Ung Företagsamhet. I och med mitt mentorskap till UF-läraren Johnny Hellgren på Fridegårdsgymnasiet i Bålsta är jag ute och träffar lokala UF-Företag. Dagen till ära var det fyra företag som jag skulle träffa. Först ut var Millibok som gjort en bok för att barn skall lära sig om social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Läs hela inlägget » “Inte bara “Vatten””

Anders Wall-föreläsningen

Då var det återigen dags för höjdpunkten för entreprenörskap i Sverige. Anders Wall-föreläsningen i Universitetsaulan. En julafton för alla vi som älskar entreprenörskap. Inledningstalet från Anders Wall inspirerar som alltid. När han nämner att ordet “entreprenör” är bland det vackraste ord han vet, är man säker på att man hamnat på rätt ställe. Först ut bland föreläsarna var sportbilstillverkaren Christian von Koenigsegg. Läs hela inlägget » “Anders Wall-föreläsningen”

Nu kör vi!

Idag hade Liberalerna sitt landsmöte i Västerås och jag blev invald i partistyrelsen. Som aktiv företagare framstår valet, tyvärr, som kontroversiellt. Jag är grundare och delägare till AlphaCE, ett företag som är en av Arbetsförmedlingens leverantörer.  Jag sitter även i styrelsen för Svenskt näringsliv, en organisation som starkt kritiserat den partipolitiska kopplingen mellan Socialdemokraterna och LO. Läs hela inlägget » “Nu kör vi!”

I huvet på en ung kines

Under de delar av resan till Kina som innehållit program från Nordic China Startup Forum har deltagarna haft varsin översättare. I Kina är det ett väldigt populärt sätt för studenter att träna på engelska och få nya erfarenheter i möten med människor från andra länder. Under seminarierna i Guangzhou hade jag fått studenten Teddy som min översättare (närmast i bild). Läs hela inlägget » “I huvet på en ung kines”

China Hi-Tech Fair

Idag har vi besökt China Hi-Tech Fair i Shenzhen. Här samlas företag från hela världen som vill se vad som händer, visa vad man gör eller vad som komma skall. Jag har haft förmånen att följa med en nordisk delegation. På resan deltar ett 70-tal deltagare från alla nordiska länder. En av arrangörerna är Nordic China Startup Forum. Läs hela inlägget » “China Hi-Tech Fair”

Dagen för alla singlar!

Idag är det Singles Day i Kina. Dagen som bara innehåller ettor. 11/11 är för kineserna vad på Black Friday och Cyber Monday är för amerikanerna (nu även på många andra håll). Man kan tro att det är ett nytt påfund, men det startade på Nanjing University redan 1993. I början för att fira att man var singel och något av en anti-Valentine Day. Läs hela inlägget » “Dagen för alla singlar!”

Nu får Gnosjö se upp!

Det har snart gått två månaders sedan jag och Thomas Sonesson drog igång bloggsajten Entreprenörstaden.nu och Facebooksidan där vi lajvsänder varje fredag med olika gäster. Vi har träffat Anna-Lena Holmström, regionchef från Svenskt näringsliv, i samband med att årets ranking av företagsklimatet blev officiellt. Då kom också kommunalrådet Mohamad Hassan från Liberalerna för att kommentera läget. Läs hela inlägget » “Nu får Gnosjö se upp!”

Sida 1 av 4

Producerad av digitalbyrån Salgado och Interactive Solutions.