Så blev omstarten med AlphaCE

I mitten på april köpte jag varumärket AlphaCE och delar av verksamheten från konkursförvaltaren. Jag grundade företaget 2012 och även om jag inte har varit vd hela tiden, så har mitt hjärta hela tiden brunnit för verksamheten. Att hjälpa dem som står långt från arbetsmarknaden till jobb är snarare en passion än ett jobb. Att ge företaget chansen till en omstart var därför självklart.

Nu har det gått cirka två månader. Och jag kan konstatera att det både varit enklare och svårare än jag trodde att göra omstarten. Vi började med 24 medarbetare den 7 april och nu har vi 45 anställda. Det innebär nästan 90 procents tillväxt på två månader.

Det finns en stor efterfrågan på våra tjänster. Och faktum är att jag tror den kommer öka. Inte minst kommer efterfrågan på våra rekryterings- och bemanningstjänster att öka, dvs de insatser där företagen väljer att betala för våra tjänster. Det finns nämligen allt fler företag som är beredda att betala för att kombinera samhällsnytta med affärsnytta.

För tillfället är Arbetsförmedlingen vår största betalande kund. Men jag är övertygad om att den tilltänkta AF-reformen i kombination med andra förändringar på arbetsmarknaden kommer att skapa helt nya förutsättningar… Gigg-ekonomin (där människor i allt större utsträckning jobbar i projekt) och digitaliseringen är fenomen som är här för att stanna. Jag tror också att pandemin och den ekonomiska utmaningen som det skapar för företagen kommer att påverka oss och våra företag under en mycket lång tid framöver.

Under mitt arbetsliv har jag hittills fått vara med om 90-talskrisen, IT-bubblan vid millenieskiftet, finanskrisen 2008 och flyktingvågen 2015. Nu ser jag fram emot att få se vändningen efter pandemin. Något säger mig att det kommer finnas gott om affärsmöjligheter för en arbetsmarknadsnörd som mig.

Vår resa med AlphaCE 2,0 har precis börjat!

Föregående

Ett år med Thomas och lajvsändningar

Nästa

Nyfiken på Kina och entreprenörskap?

6 kommentarer

 1. Al

  Kombinera samhällsnytta med affärsnytta. Kan du utveckla det lite mer.

 2. Klok

  Många är säkert nyfikna på hur det gått med omstarten av
  @AlphaCEse
  så här kommer svaret Blinkande ansikte
  Nä ingen nyfiken! De enda du är ute efter är att göra reklam för företaget och arbetslösa som du kan göra vinst på! Fins de en enda arbetsgivare som du inte har lovat grattis arbetskraft! Efter som de får mer i bidrag av staten än de betalar i lön. Och nystarsjobb lite mindre i bidrag. Den dagen du berättar om jobb som inte staten betalar allt för och jag i skatte medel. Så då ska jag👏👏👏

 3. Kajsa

  Oj, oj! Har precis lyssnat på utredningen kring kommunernas roll i reformeringen av AF. Det här riskerar att kommuner med dåliga förutsättningar tror de kan ”fixa biffen”. Då får vi ett A och ett B-lag. De enda problemet vi har är att arbetslösheten blivit en marknad! Om de inte var så skulle vi inte ha så stor arbetslöshet. Men som vanligt sjuka Svergie. Tänk om andra länder skulle granska vad vi håller på med. Fins väll inget annat land som har företag som har arbetslösheten som affärs idé! Ja stackars våra ungdomar och nyanlända som inte förstått detta än. För de är inte så insatta. Men man kanske skulle starta en upplysnings byrå😂 Skulle nog gå bra för det företaget. Skrämmande! Nä vakna upp arbetsmarknads uttskotet. Innan de är försent och man förstört hela landet.

 4. Al

  Håller med helt sjukt nu skall man helt plötsligt skicka mer arbetslösa till stom som har lättare jobb och de ska ha betalt sen arbersgivre som gratis arbetskraft. Ja vad säger man!

  • Al

   Arbetsgivare skall de vara! Bli fel när man inte har glasögon på😂

 5. Kajsa

  Även jag i Arbetsmarknadsutskottet vart t fel. Men har glasögon på. 😁Men så kan de bli när man brinner för de man tro på! Ha en bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Producerad av digitalbyrån Salgado och Interactive Solutions.