Kategori: Företagande

Så blev omstarten med AlphaCE

I mitten på april köpte jag varumärket AlphaCE och delar av verksamheten från konkursförvaltaren. Jag grundade företaget 2012 och även om jag inte har varit vd hela tiden, så har mitt hjärta hela tiden brunnit för verksamheten. Att hjälpa dem som står långt från arbetsmarknaden till jobb är snarare en passion än ett jobb. Att ge företaget chansen till en omstart var därför självklart. Läs hela inlägget » “Så blev omstarten med AlphaCE”

Ett år med Thomas och lajvsändningar

För snart ett år sedan bestämde jag och Thomas Sonesson oss för att dra igång lajvsändningar varje fredag med våra entreprenörskompisar. Det blev liksom resultatet efter en AW hos den digitala kommunikationsbyrån Salgado, som också hjälpt oss att bygga hemsida. Nu – snart ett år senare – kan jag konstatera att det inte blev ett litet projekt som vi drog igång… Vi har hunnit med över ca 50 lajvsändningar och ännu fler blogginlägg. Läs hela inlägget » “Ett år med Thomas och lajvsändningar”

Hur lyfter vi blicken igen?

Det finns mycket att bekymra sig om i näringslivet nu. Enligt en undersökning jag läste i veckan hade 58 procent av företagen minskande orderstock, 14 procent såg ingen skillnad och 28 procent hade en tillväxt. Att jobbet och tillväxten är hotade är ett faktum. Hade inte Sverige fått till stånd upplägget med korttidspermitteringarna skulle arbetslösheten ha passerat 15 procent nu. Läs hela inlägget » “Hur lyfter vi blicken igen?”
Nyamko Sabuni och Juno Blom på en middag med 10 entreprenörer

Middagssamtal med Nyamko

För ett tag sedan bad Nyamko Sabuni mig att samla ett gäng entreprenörer för ett informellt samtal över en middag. Jag har känt Nyamko länge och vet hon är genuint intresserad av både entreprenörskap och att träffa nya människor – så den idén nappade jag förstås på. Igår träffades därför 10 företagare från olika branscher över en middag tillsammans med Liberalernas partiledare. Läs hela inlägget » “Middagssamtal med Nyamko”

Så återstartar vi Sverige

I torsdags kväll hade Liberalerna ett extrainsatt möte för partistyrelsen där man bland annat beslutade att skicka ut en enkät till alla medlemmarna för att ta reda på vad de tror blir viktigt när Sverige ska starta upp igen efter corona-krisen. Även andra kommer att få möjlighet att inkomma med synpunkter som tankesmedjor, branschorganisationer och fackförbund. Läs hela inlägget » “Så återstartar vi Sverige”

Att kasta in handduken…

Ett 2018 och ett 2019 där Arbetsförmedling köper minimala volymer av oss leverantörer. Ett 2019 med regeringsbildning, byte av arbetsmarknadsminister och generaldirektör – där AF-reformen i allra högsta grad blir slagträ i den politiska debatten – har självklart skapat osäkerhet och påverkat orderingången. Och så slutligen ett 2020 där corona-viruset lamslår arbetsmarknaden och utbildningsmarknaden. AlphaCE grundades 2008 med visionen ”alla har en plats på arbetsmarknaden”. Läs hela inlägget » “Att kasta in handduken…”

Allvarligt läge för företagen

Corona-pandemin har lamslagit svenska företag. Branschorganisationen Visita gick tidigt ut och flaggade för konsekvenserna inom upplevelseindustrin. Företaget Scandic var ett av de första företagen som larmade om storvarsel. Men fler lär det bli… Just nu pågår omfattande aktiviteter för att hantera situationen. Jag sitter i partistyrelsen för Liberalerna och i torsdags hade ett extrainsatt telefonmöte där Nyamko Sabuni redogjorde för de samtal och aktiviteter som sker i regeringen och på partiledarnivå. Läs hela inlägget » “Allvarligt läge för företagen”

Producerad av digitalbyrån Salgado och Interactive Solutions.