Kategori: AlphaCE

Laget före jaget

Förra veckan hade AlphaCE sin första personalträff på över 2 år. Det var en känsloladdad tillställning med kramar, samtal och skratt. Många hade aldrig träffat sina arbetskollegor fysiskt, trots att de jobbat tillsammans under hela pandemin. Ändå fanns det en stark känsla av att man kände varandra väl. Min kollega Ann Enwya uttryckte det så bra.. Läs hela inlägget » “Laget före jaget”

Mest pang för pengarna

När vi pratar om långtidsarbetslöshet och integration är det sällan vi pratar om “mest pang för pengarna”. Men kanske är det precis det vi borde prata om… Att vara arbetssökande är nämligen väldigt dyrt, på flera olika fronter. Det kostar att en samhällsmedborgare som lever på bidrag. Psykisk och fysisk ohälsa kostar enorma summor. Hälsan påverkas mycket av arbetslöshet. Läs hela inlägget » “Mest pang för pengarna”

Ny ort. Nya möjligheter.

Under en period hade AlphaCE kontor på 74 orter i Sverige. Från Ystad i söder till Timrå i norr. Det var 2016-2018. Sedan dess har det hänt mycket. Inte minst har vi de senaste åren haft en pandemi som inneburit att kontoren i princip stått tomma. Många har jobbat hemifrån och arbetssökande har vi träffat på distans. Läs hela inlägget » “Ny ort. Nya möjligheter.”

10 år sedan AlphaCE startade

Idag för tio år föddes AlphaCE. Vi hade inte ett enda avtal, men vi hade en tro på oss själva som var enorm. Vi hade också goda förutsättningar att bli godkända som leverantör till Arbetsförmedlingen. Det första avtalet som kom på plats var det utskällda avtalet Etableringslots, där vårt uppdrag var att hjälpa nyanlända asylsökande in på arbetsmarknaden. Läs hela inlägget » “10 år sedan AlphaCE startade”

Året då kvinnorna tog plats

I fredags hade vi årets sista styrelsemöte med AlphaCE och jag kunde konstatera att jag är på väg att lägga mitt 25:e år som företagare till handlingarna. Det har varit ett annorlunda år och jag ser ett nytt och annorlunda näringsliv växa fram… 2021 har präglats av pandemin, men under hösten fick vi ändå en föraning om hur framtiden kommer att bli – en framtid där fysiska möten kan varvas med de digitala. Läs hela inlägget » “Året då kvinnorna tog plats”

Varför hoppar vd:n?

För flera år sedan, när vi startade AlphaCE, ville vi inge hopp. Vi ville visa att det finns ljusningar på arbetsmarknaden för arbetssökande trots att det kan verka tufft. Då, när vi startade företaget 2012, tog det mellan 7-9 år för en nyanländ i Sverige att få en anställning. Vi lyckades ordna jobb åt personer som bott i Sverige 2-3 år! Läs hela inlägget » “Varför hoppar vd:n?”

Så blev omstarten med AlphaCE

I mitten på april köpte jag varumärket AlphaCE och delar av verksamheten från konkursförvaltaren. Jag grundade företaget 2012 och även om jag inte har varit vd hela tiden, så har mitt hjärta hela tiden brunnit för verksamheten. Att hjälpa dem som står långt från arbetsmarknaden till jobb är snarare en passion än ett jobb. Att ge företaget chansen till en omstart var därför självklart. Läs hela inlägget » “Så blev omstarten med AlphaCE”

Som en Fågel Fenix

Den 17 mars 2020 lämnade AlphaCE in konkursansökan till Uppsala tingsrätt. Det har milt sagt varit en omtumlande tid sedan dess – men nu är det klart! Jag har köpt varumärket, bemanningsbolaget och delar av AlphaCE:s verksamhet från konkursboet. Informationen har precis publicerats på företagets intranät. Jag är otroligt tacksam och glad över allt stöd jag har fått under de här veckorna. Läs hela inlägget » “Som en Fågel Fenix”

Ett tack från en deltagare

Den här veckan har otroligt många snälla människor hört av sig. Det har varit allt från partiledare och generaldirektörer till konkurrenter och forna kollegor. Fina grannar har kommit över med blommor och släktingar från hela landet har hört av sig på telefon. Det som gjort mest avtryck är ändå de deltagare som genom åren fått hjälp och som kontaktat mig i veckan. Läs hela inlägget » “Ett tack från en deltagare”

Producerad av digitalbyrån Salgado och Interactive Solutions.